Min mamma sa...

När jag var liten/yngre sa mamma alltid att vi skulle gå på årsmöten och engagera oss i engagemang med scouterna utöver det vi gjorde med avdelningarna. Så vi har gått på årsmöten och suttit med i lägerledningar, arrangerat resor, varit med på städdagar i stugan, varit ledare.... och det bara inom scouterna. Detta för att man ska ge tillbaka när man får så mycket som vi fått som scouter. Sen har vi ju allt annat med andra läger, mässor, företag. Om vi räknar bort mina kära syskon så har jag varit lägerchef, vice ordförande, suttit i valberedning, lägerchefsassistent, suttit i ledningsgrupp för olika arbetsmarknadsmässor.... jag har jobbat när jag egentligen inte hunnit pga studier och jag har sagt ja till det mesta. Jag vet hur det känns när väggen är nära. Min mor och jag har tillsammans kommit fram till att engagera sig lagom är bättre. Man behöver inte säga ja till allt.

Men jag tror att det kan vara så att väggen kommer så nära för att det är så få som engagerar sig. Det är inte längre något som är självklart att jobba ideellt. För den yngre generationen är det viktigare att jobba och tjäna pengar så man kan resa mer eller köpa den senaste Iphonen (det är inte ens mobiltelefon i sin enkelhet som gäller längre) "vuxna" anser att det är andra som ska engagera sig och gärna ta hand om deras barn så de själva kan få en lugn stund på semestern.

Idag har jag visat mitt engagemang på en lagom nivå. Vi hade årsmöte med fackklubben (för att lägga ner den för organisationen har ändrats och det finns en ny) Jag gick på mötet, sa ja där man skulle, skrattade där man skulle och åt smörgåstårta och drack ett glas vin. Sen gick jag hem. Jag sitter inte i någon styrelse, ingen valberedning, jag är inte ens kontaktpmbud på kontoret! Mitt engagemang blir mindre och mindre och jag blir mer och mer rastlös....!!!


Inspiration

Jag skulle ju försöka ta tag i det här med att blogga. Jag har inte alls känt mig inspirerad att skriva. Vad ska jag skriva om? Jag jobbar ju bara.... typ... Men det är nog bra att skriva lite. Analysera tankar som yr som behöver komma ut. Nu har jag ju varit i Lund hos min fina Kerstin, så det är inte så mycket som ligger och gnager längre. Det var det nog inte innan heller. Jag jobbar ju som sagt bara. Men å andra sidan så räcker man ju inte till där så det är det som ligger och gnager.

Karnevalen nere i söder var toppen. Eller det som var toppen var att hänga med Kerstin en hel långhelg och till det få gå på konserter och titta lite på Bonnkapelle, dricka öl, äta ute och bara hänga. Axlarna är lite längre ner än i torsdags och jag har lite mer energi att ta tag i det jag ska göra, både på jobbet och i det övriga livet.

Jag ska försöka fortsätta skriva.... det är tydligen folk som vill att jag ska det.

Puss på de som fortfarande hittar hit ibland

RSS 2.0