2010 - Ett helt nytt år

Vad hände egentligen? Jag tänkte att det bara sitter i huvudet, vart annat år blir bra, vart annat år blir crap... än så länge stämmer det. 2009 går inte till böckerna som det bästa året någonsin. Första delen var ju svart så det enda jag kan säga om det är att det måste varit den sämsta delen av ett år någonsin.... minns inte så noga.

MEN! ... En fantastisk semester i somras och en höst som faktiskt inte varit dålig. Riktigt bra till o från!

  


Malin o jag tog oss en sväng ut till E för att hälsa på de fantastiskt söta minigrisarna! Vem smälter inte när man är omgiven av små grisar som bökar omkring o vill ha lite mer mat. Varje dag har jag med mig min kamera, vart jag än går. O varje morgon är oli den andra när man går sin promenad till stationen. Solen står olika högt, molnen är där ellr inte, det blåser eller inte. Vissa dagar vill jag bra stanna o föreviga allt jag går förbi. Bilden i mitten är vid Svartån runt hörnet från mig, en av de där morgnarna som man vill ha med sig jämt! O på tal om ha med sig jämt, Emma var i stan för att hälsa på lillasyster Hanna. De tog med mig till ett ställe man bör ha varit vid/på, speciellt om man bott i staden i 6 år.... Emma har alltid varit en del i mitt liv, på ett eller annat sätt... vi ses verkligen inte ofta men varje gång jag träffar henne inser jag att det finns verkligen ingen annan som känner mig på samma sätt som hon. Hon har varit med hela min uppväxt, "försvann" ett tag och på grund av detta ser hon saker som ingen annan ser hos mig eftsom de flesta ha varit med på hela resan och lite glömt det som var innan eller var inte med då. Hursomhelst...Det är fint att ha henne tillbaka!


Hösten har som sagt gått åt att fota en hel del. Alla förstår inte riktigt alla objekt, men det är ju jag som ska förstå =) Det är min vardag, platser jag går förbi varje dag eller hemma där jag vuxit upp. Det är vältill viss del alla dessa bilder som fått mig att inse att jag aldrik kommer känna mig hemma där jag är just nu. Hela mitt väsen är kvar i Linköping och jag måste hem!!


           

         


Födelsedagar har firats för de finaste. Mr Jonas inte ett ont anande, eftersom han fyllde 30 i somras, kidnappades någon gång i september och fördes ut i vildmarken. Jag tror aldrig jag pratat så mycket i telefon med förken Lejonberg som jag gjorde innan den festen! 3 tokhispiga kontraollfreaks ska dra ihop en stor överraskningsfest... det blir svettigt då! O jag var den som var mest lugn!!! Mamma var nästa ut. det är mysikt när alla kommer hem o slaviskt följer tradition med frukost och paket på sängen. Eftersom jag är en snäll dotter o lovade att inte lägga ut de bilderna på world wide webb så gör jag inte det. Det var mysigt i alla fall! Sen kom Malins födelsedag. Det är få som lägger så mycket krut på sin födeledag som hon o jag förstår inte riktigt charmed förutom att det är massa bakelser o man får dricka massa öl med sina fina vänner!


         


O de fina vännerna ja, de som jag inte diskret försökt att fasa ut ur mitt liv =) De som är min familj o faktiskt gör det svårt att lämna staden. De som man kanske vet mer om än man borde... hahaha vi har haft roligt över många glas vin!

           

         


Jag hittar bara fler o felr bilder jag vill lägga upp... många tågbilder har det blivit.


          

        


Advent kom o varje helg var uppbokad. första advent var jag i Stockholm o den största delen av tiden satt jag vid köksbodet o åt lååånga frukostar. Jag kom hem med massa påsar oxå... alla innehöll endast saker till mig. Fantastiskt o mamma hade ju sagt år mig att jag måste ju leva också inte bara spara. Jag har fixat det nu =) Mindre sparande mer materialism åt folket!! Mohahaha!

2a advent var mamma hos mig. Vi fixade lite med sparandet då med =) O så flirtade vi lite med farmor för att se om hon ville gå ut o äta... dum fråga tll någon som älskar att äta ute o gärna går ut om hon har någon att stödja sig på. Hon fick två o det var ju så trevligt att vi gick ut även advent nr 3 så syster o bror var på besök. 2 konserter (Studentkören och winnerbäck), uppdatering från Emma o Hanna med mor o far, adventsmys hos Malin o Staffan med syskon o andra intresserade, middag med farmor, efterfest in my crib... det var skönt att titta på Idol-final i mjukisbyxor o äta lång frukost på söndagen!


             


Så kom julen smygande. Alla var hemma från sjukhus vilket var trevligt eftersom tre gamlingar av fyra har åkt akut in de senaste månaderna. Mormor o morfar förhållandevis ok, Anna-Maj hemma för tillfället. Men när jag kom hem hade mamma någon släng av maginfluensa... inte direkt vad jag hade hoppats på! Men hon blev bättre o Onnie o jag hann med att handla lite, fika med mitt lilla troll o hans far och ytterligare en fika hos Anna-Maj. Det var skönt att vi gjorde det för A-M orkade inte komma på julafton. Det var en ... relativt lugn dag. Mormor o morfar kom o åt och jag har för första gången fått igenom att vi inte ska ha så mycket julklappar. Jag tyckte inga alls men jag tror att mormor nästan började gråta när det förslaget kom på bordet så en julklapp var till varje person gick nästan bra. det blev ganska mycket i alla fall!! På kvällen kom familjen Bengtsson o ännu senare drog Pat o jag iväg för att stå med facklor innan midnattsmässan. Och nej vi gick inte in på mässan =) Juldagen började som ALLA juldagar gjort så länge jag kan minnas. Vi åt frukost hos Eva. En årlig uppdatering av allas liv. O trots att nästan alla barn är mer eller mindre vuxna och skulle kunna sitta o snacka med "de vuxna" så sitter vi som vanligt i soffan o driver lite ironiskt med varandra. När det finns plats så kan man flytta till "vuxenbordet" o man inser då att en 18 åring kille kan vara minst lika mogen som en jultrött fnittrig 55+ åring. Gött är det i alla fall!! O skönt var det när mamma o jag gick hem. Tocg en lite längre sträcka genom skogen i blötsnö o duggregn men det var skönt att skaka ner maten lite.


        


Jonas hade sin sedvanliga juldagsfest efter vad jag förstått det sedvanliga tjatet från oss nära o kära. Jag tror inte att jag stod för tjat i år (förlåt, förra året) jag hade bestämt mig för att jag skulle dit vare sig jag fick en inbjudan till en fest eller inte, lillasyster likaså! Finns ingen annanstans man kan vara på juldagskvällen än hos Jonas, så är det o så kommer det vara många år så det är bara att gilla läget, bara så du vet Mr Lundgren!

           

         


            
         
           


Syss o jag kom hem ganska skapligt ändå! Med våra mått mätt i alla fall. O vad gör man inte när man ska upp tidigt "dagen efter", jo man äter! O några timmar senare gick vi upp, gjorde oss i ordning och drog iväg på promenad till fam Identeg för att fika med vänner från förr =) O sen blev det en promenad tillbaka, lite fotografering o lagom tills vi kom hem ringde Anna-Maj o talade om att hon skulle åka in till sjukhuset igen. SUCK!! Hon är ok där hon är o hon är fortfarande där så det får man väl se som bra.


Nu är 2009 slut. Jag måste säga att det är skönt! Det var fan inget toppenår. Såg en film tidigare idag, romantisk komedi, ganska hjärndöd... men ... de sa så fint att detär inte de jobbig stunderna som hamnar i fotoalbumet, det är stunderna som gör att man håller ut tills nästa bild. Det är väl så, det är bilderna som gör att det svarta hålet för snart ett år sedan känns avlägset.


        



Så, mina vänner! Det är ett helt nytt år och vi går mot ljusare tider! Enligt min personliga statistik kommer 2010 bli ett bra år och jag tror på det stenhårt. Med lite flax o lite stake kommer man långt... kanske ända hem. Puss o kram o allt det där, skål o gott nytt år!


 


RSS 2.0